2013. december 12., csütörtök

Szalmakutyák

Straw Dogs (1971) - Sam Peckinpah

Azt vettem észre, hogy az álomgyárban mostanában kétféle horrort gyártanak. Ahol van zsuga ott remake/reboot készül, ahol csekélyebb költségvetésből kell gazdálkodni ott, pedig found footage, vagy home invasion film. Ez utóbbira példaként: A Bűn éjszakája (The Purge, 2013), You're Next (2011), Hate Crime (2013), Hívatlanok (The Strangers, 2008) stb. Az imént bemutatásra kerülő film pedig mindennek az ősanyja, de emblematikus erőszakmozinak is szokás nevezni.

David (Dustin Hoffman elég fiatalon) a gyámoltalan matematikus egy angliai kisvárosba látogat feleségével, ami az asszony szülővárosa is. Amy (a feleség - megformálja Susan George) újbóli feltűnése kangörcsöt vált ki ex-pasijánál és annak haverjainál. Egy betiltásra okot adó rape scene-ben meg is farkalják, de az igazi durvulás ott kezdődik, amikor menedéket adnak a falu gyépésének, aki véletlenül megfojtott egy csajt. A halott lány apja és a már említett fiatalemberek, pedig szeretnének bejutni a házba, hogy bosszút álljanak, de ugye Davidnek is lett oka rá, szóval megindul a gyilok.

Nagyon fasza kis film a Szalmakutyák, az egyik legjobb thriller, amihez valaha szerencsém volt. 2011-ben összedobtak egy remake-t is, amiben a cselekményt áthelyezték az amcsi délre a tahókhoz. Teljesen nézhető az is, de köröket ver rá az eredeti.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése